JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Business Finland on myöntänyt 320000 euron EAKR-rahoituksen Itä-Suomen yliopiston hankkeelle, jonka päätavoitteena on kehittää tekoälyyn liittyvää alueellista osaamista. Ohjelmassa luodaan uusia tekoälyyn liittyvien liiketoimintamahdollisuuksia ja kehitetään tutkimuksen ja yritysten välisen yhteistyötä.

AI-DA - Uudet mukautuvat tekoälyalustat tuotantoprosessien tiedonhallintaan -hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 356000 euroa ja se toteutetaan ajalla 1.1.2018 – 31.12.2020.

AI-DA -hanke on saanut rahoituksen Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma -hausta. Hankkeen muita rahoittajia ovat Mondi Powerflute Oy, Murata Electronics Oy, Nolwenture Oy, Sumitomo SHI FW, Yara Suomi Oy, Advacam Oy sekä Trimble Forestry Europe Oy.

Datan määrä maailmassa kasvaa eksponentiaalisesti, ja tuotantotiedon hallinta on kasvava ongelma myös monella teollisuudenalalla. Hyödyllisen informaation louhiminen data-aineistoista on ongelma, joka voitaisiin jättää tekoälyn tehtäväksi. Valmistavassa tuotannossa esiintyy esimerkiksi erilaisia lopputuotteen laatuun ja ympäristötekijöiden hallintaan liittyviä haasteita, joiden parempaan hallintaan tekoälyyn perustuvat järjestelmät ovat potentiaalinen ratkaisu.

AI-DA -hankkeessa toteutetaan uudenlainen soveltava lähestymistapa tekoälyyn ja sen soveltamiseen tuotantoprosesseissa. Hanke kehittää myös tekoälyn ympärille muodostuvaa alueellista osaamiskeskittymää, jonka myötä ennen kaikkea maakunnalliset yritykset voivat helpommin lisätä ja kaupallistaa tekoälyyn liittyvää osaamistaan.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template