JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ajoneuvojen navigointi- ja karttapalveluista tunnettu HERE laajentaa älypuhelimiin ja sisätilapaikannukseen. Autonvalmistajien omistama yritys on puolitoista vuotta työstänyt sisätilapaikannusta yhdessä italialaisen, Galabrian yliopistosta spinnanneen GiPStechin kanssa.

Sisätilapaikannus on pitkään ollut monien kehittäjien haaveena. Kun satelliitti ei kuulu sisätiloissa, niin se ei kuulu. Tilalle kehitetyt wifi- ja bluetooth-viritykset sisältävät monia haasteita ja puutteita.

HEREn ratkaisussa sen paikannusalustaan integroidaan GiPStechin kehittämä liikeanturien tekniikka. Wifi- ja Bluetooth-radiosignaalien avulla HERE Positioningilla päästään noin 2-4 metrin paikannustarkkuuteen.

GiPStechin älykkään liikeanturiratkaisun – kiihtyvyys- ja kulmanopeusanturien – avulla HEREn paikannus voi yhdistää radiosignaalien paikkatietoon tarkkaa liiketietoa. Testien perusteella sijaintitieto löytyy sujuvammin ja ratkaisu kykenee parempaan tarkkuuteen.

Tekniikoiden integrointi vie paikannustarkkuuden uudelle tasolle. Erityisesti tämä näkyy älypuhelimen ruudulla, kun paikkaa tyypillisesti kuvaava sininen piste liikkuu tarkemmin ja luontevammin. Tämä helpottaa kohteiden löytämistä lentokentillä, sairaaloissa ja kauppakeskuksissa.

GiPSTechin tekniikkaa on kehitetty yhtiön laboratorioissa Saksassa ja Suomessa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2