JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Hiljattain Kajaanin LED-valoputkitehtaansa valmistuskapasiteetin nelinkertaistanut Valtavalo Oy ilmoittaa käynnistäneensä julkisen osakeannin yhteistyössä Invesdor Oy:n kanssa. Yhtiö tavoittelee uusien omistajien haulla lisärahoitusta nopeaa kansainvälistä kasvua varten. Toimitusjohtaja Markku Laatikainen sanoo, että tavoitteena on saada reilun puolen miljoonan euron lisäpotti.

- Valtavalon historialle on antanut leimansa rohkeus ja usko omaan tekemiseen, vaikka muu maailma tuntuisi olevan menossa toiseen suuntaan. Yritys ei ole koskaan jäljitellyt muita, vaan seurannut vahvasti omaa visiotaan, Laatikainen kuvailee.

Tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan juhliva yritys perustettiin rohkeasti keskellä talouskriisiä vuonna 2008. Valtavalon perustana oli täysin uusi innovaatio, LED-valoputki. Vastaavaa ei ollut aiemmin markkinoilla nähty. LED-valoputkea valmistettiin aluksi kiinalaisen sopimusvalmistajan kanssa, mutta pian tuotanto jo kotiutettiin takaisin Suomeen – aikana, jolloin trendinä oli vielä kaiken ulkoistaminen. Teollisuusasiakkaita tyydyttävän riittävän korkean laadun valmistaminen Kiinassa ei tuntunut enää mahdolliselta.

Valtavalo toteutti tämän ”käänteisen Kiina-ilmiön” ensimmäisten yritysten joukossa Suomessa, ja ensimmäinen täysin kotimaista suunnittelua ja tuotantoa oleva LED-valoputki valmistui vuonna 2012. Se loi pohjan Valtavalon maineelle erittäin pitkäikäisiä ja kestäviä ammattikäyttöön suunnattuja valaistustuotteita valmistavana yrityksenä. Sen jälkeen laadusta onkin tullut tärkeä osa yrityksen identiteettiä.

- Yrityksen liikevaihto on kasvanut tasaisesti noin 20 prosentin vuosivauhtia ja tällä hetkellä jo puolet liikevaihdosta tulee viennistä, kertoo Laatikainen.

Valtavalon lippulaivatuotteena tunnettu ja kansainvälistäkin testimenestystä niittänyt huippulaadukas G-sarja on saanut jatkoa. Yritys on tuonut markkinoille loka-marraskuun aikana neljä uutta G-sarjaan pohjautuvaa lediputkimallia. G-sarjan testatusti kestävä runko on uudistettu entistä energiatehokkaammalla ja korkeampaa lämpökuormitusta kestävällä elektroniikalla ja valotehokkaammilla ledeillä ja tuloksena on jopa 180 lm/W valotehokkuus.

Osakeannissa merkittäväksi tarjotaan 7,77-17,51 prosenttina yhtiön osakekannasta. Yhden osakkeen merkintähinta on 36 euroa ja minimisijoitus 25 osaketta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template