JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei julkisti viime viikolla Lontoossa uusien älypuhelimien lisäksi uuden älykellonsa. Huawei Watch GT eroaa aiemmista malleista sillä, että siinä on hylätty Android Wear -käyttöjärjestelmä. Kellon sykeanalytiikka perustuu suomalaisen Firstbeat Technologiesin tekniikkaan.

Huawein kulutuspuolen johtaja Richard Yu hehkutti ennen kaikkea GT-kellon akunkestoa. Yhdellä latauksella se jaksaa peräti kaksi viikkoa. Tämä perustuu käytännössä siihen, että vielä edellismallissa käytetty Android Wear OS:n korvattu Huawein omalla LightOS:llä.

Watch GT -älykellon liikunta- ja hyvinvointiominaisuudet on toteutettu yhteistyössä suomalaisen Firstbeatin kanssa. – Olemme päässeet uudelle tasolle siinä, miten tarkasti älykello kerää dataa, analysoi sitä ja tuottaa yksilöllistä tietoa käyttäjänsä hyvinvoinnista ja ohjeistaa häntä liikkumaan, kertoo Firstbeatin toimitusjohtaja Joni Kettunen.

- Olemme ylpeitä siitä, että uudessa Huawei Watch GT:ssä on mukana suomalaista huippuosaamista. Onnistuimme kehittämään Firstbeatin tuella Huawei Watch GT:stä monipuolisen älykellon eritasoisille liikkujille, jotka haluavat seurata omaa hyvinvointiaan arjessa, kertoo Huawei tuore Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala.

Huawei Watch GT -älykellossa on kuusi ominaisuutta, jotka on toteutettu yhdessä Firstbeatin kanssa. VO2max mittaa käyttäjän maksimaalisen hapenoton ja kuntotason. Aerobinen harjoitusvaikutus kertoo, minkälainen vaikutus harjoituksella on käyttäjän aerobiseen kuntoon nähden. Oma juoksusuunnitelma antaa käyttäjälle yksilöllisiä suosituksia juoksuharjoitteluun.

Reaaliaikainen valmennus auttaa puolestaan käyttäjää saavuttamaan harjoittelutavoitteensa turvallisesti ja tehokkaasti analysoiden harjoituksen aikana käyttäjän sykettä ja kuormitusta. Palautumisaika arvioi, miten kauan käyttäjän tulee levätä harjoituksen jälkeen. Kalorit mittaa luotettavasti kalorinkulutuksen perustuen käyttäjän yksilöllisiin ominaisuuksiin ja fyysiseen aktiivisuuteen.

Watch GT -kellossa on 1,39-tuumainen AMOLED-näyttö, jonka resoluutio on 454 x 454 pikseliä. Työmuistia on 16 megatavua ja tallennustilaa 128 megatavua. Kello on vain 10,6 milliä paksu, joten se on markkinoiden ohuimpia.

Laitteen myynti alkaa Suomessa 12.11.2018 249 euron hintaan. Wear OS -kelloissa toimivat sovellukset eivät siinä toimi.

 

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2