JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteissa käsitellään usein joko organisaatioiden tai henkilöiden kannalta arkaluonteista dataa, joten sen tietoturva on nousemassa yhdeksi suunnittelun keskeisistä periaatteista. Markkinoilla on nyt alkanut tulla piirejä, joissa on valmiiksi toteutettu vankka laitetason suojaus.

STMicroelectronicsin esittelemä STM32L5-ohjain on tästä hyvä esimerkki. Arm Cortex M33-ytimeen pohjaava prosessori on erittäin vähävirtainen, mutta lisäksi sillä on Arm TrustZone-lohko. Se tarkoittaa parempaa suojaa monella eri tasolla.

TrustZone-lohkon avulla ohjain ja IoT-laite voidaan käynnistää suojatusti. Sellaista koodia, jota ei ole varmennettu, ei voida boot-prosessin aikana ajaa. Kaikki varmennus- ja salausavaimet tallennetaan suojattuun osaan ja ohjelmakoodia ajetaan käytännössä omissa aidatuissa lohkoissaan. Ratkaisu vastaa suurempien järjestelmien kontteja monella tapaa.

Parannetusta turvasta huolimatta STM32L5-ohjain on erittäin vähävirtainen. Shutdown-tilassa ohjain vie virtaa vain 33 nanoampeeria. IoT-laitteissa tämä on usein tärkein ominaisuus, koska laitteet lähettävät dataa harvoin ja enimmäkseen odottelevat pienen nappipariston varassa.

Ohjaimen liitännät ovat normaaliin tapaan laajat: CAN, C-tyypin USB ja tehonsyöttö USB:n kautta takaavat sen, että sillä voidaan toteuttaa monenlaisia teollisuuden ohjauslaitteita, kotiautomaatiolaitteita, älymittareita, aktiivisuusrannekkeita ja vastaavia. Volyymituotantoon piirit ovat tulossa ensi keväänä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template