JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteissa käsitellään usein joko organisaatioiden tai henkilöiden kannalta arkaluonteista dataa, joten sen tietoturva on nousemassa yhdeksi suunnittelun keskeisistä periaatteista. Markkinoilla on nyt alkanut tulla piirejä, joissa on valmiiksi toteutettu vankka laitetason suojaus.

STMicroelectronicsin esittelemä STM32L5-ohjain on tästä hyvä esimerkki. Arm Cortex M33-ytimeen pohjaava prosessori on erittäin vähävirtainen, mutta lisäksi sillä on Arm TrustZone-lohko. Se tarkoittaa parempaa suojaa monella eri tasolla.

TrustZone-lohkon avulla ohjain ja IoT-laite voidaan käynnistää suojatusti. Sellaista koodia, jota ei ole varmennettu, ei voida boot-prosessin aikana ajaa. Kaikki varmennus- ja salausavaimet tallennetaan suojattuun osaan ja ohjelmakoodia ajetaan käytännössä omissa aidatuissa lohkoissaan. Ratkaisu vastaa suurempien järjestelmien kontteja monella tapaa.

Parannetusta turvasta huolimatta STM32L5-ohjain on erittäin vähävirtainen. Shutdown-tilassa ohjain vie virtaa vain 33 nanoampeeria. IoT-laitteissa tämä on usein tärkein ominaisuus, koska laitteet lähettävät dataa harvoin ja enimmäkseen odottelevat pienen nappipariston varassa.

Ohjaimen liitännät ovat normaaliin tapaan laajat: CAN, C-tyypin USB ja tehonsyöttö USB:n kautta takaavat sen, että sillä voidaan toteuttaa monenlaisia teollisuuden ohjauslaitteita, kotiautomaatiolaitteita, älymittareita, aktiivisuusrannekkeita ja vastaavia. Volyymituotantoon piirit ovat tulossa ensi keväänä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2