JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalaisen tietoturvayritys Nixun joukkue Team NX on sijoittunut toiseksi vuosittain järjestettävässä kyberturvallisuuden Global Cyberlympics -kisassa. Siinä joukkueet haastetaan ratkaisemaan erilaisia hakkerointiin ja tietoturvaan liittyviä tehtäviä.

Kyberolympialaiset on haastanut jo vuodesta 2012 alan osaajia ja aiheesta kiinnostuneita eri puolelta maailmaa kamppailemaan toisiaan vastaan esimerkiksi digitaalisessa forensiikassa, web-sovellusten ja järjestelmien haavoittuvuustutkinnassa, haittaohjelmien analysoinnista sekä muissa teknistä osaamista vaativissa tehtävissä. Kilpailussa tiimit suorittavat sarjan haasteita, joiden sisältö vaihtelee aihealueiden välillä vaatien luovaa ajattelua ja kokemusta alan eri osa-alueilta.

Tänä vuonna kilpailuun osallistui peräti yli 130 joukkuetta ympäri maailmaa, joista finaaliin pääsivät maanosien kaksi parasta joukkuetta sekä viime vuoden voittaja. Finaalipaikkaa tavoitellessaan Nixun kuuden hengen asiantuntijatiimi kohtasi kovan vastuksen mm. suurten teknologiayritysten tiimeistä, mutta selvitti lopulta tiensä palkintosijalle.

Euroopan taso oli tänä vuonna erittäin kova, mistä kertoo myös se, että kilpailun ensimmäinen ja toinen sija menivät kummatkin eurooppalaisille joukkueille. Voiton nappasi SectorC ja hopeasijan Nixun Team NX. Pronssisija meni Australiaan TSS-joukkueelle.

- Hoppee ei oo häppee! Palkintosijoitus kovatasoisessa kisassa kuvastaa hyvin Nixun asiantuntijoiden rautaista ammattitaitoa, sinnikkyyttä ja ennen kaikkea intohimoa kyberturvaa kohtaan. Mahtavaa oli myös joukkueemme kokoonpano, jossa yhdistimme kovia osaajia tulevaisuuden lupauksiin. Tämä menestys juhlistaa hienosti Nixun 30-vuotista taivalta tietoturvan parissa, hehkuttaa Nixun toimitusjohtaja Petri Kairinen.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
11hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template