JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Elektroniikan komponenttien myyjillä menee tällä hetkellä ihan mukavasti. Kun markkina kasvaa, omat volyymitkin kasvavat. Jakelijoiden taivaalla on kuitenkin tummia pilviä, kun logistiikan jättiyritykset Amazonin ja Alibaban johdolla ovat tulossa samoille apajille.

Kurt Colehover vastaa RS Componentsilla komponenttitoimittajista globaalisti. Hän näkee amazoneissa ja alibaboissa ison uhkan. - Kukaan jakelija ei ole vielä ratkaissut sitä, miten tullaan jakelijasta strategiseksi kumppaniksi. On vaarana jopa se, että jakelijasta tulee tarpeeton koko toimitusketjussa, Colehover aprikoi.

Strateginen kumppanuus tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että yritys ratkaisee teknisiä ongelmiaan yhdessä jakelijan kanssa. RS:n paras työkalu tässä on suunnitteluyhteisö DesignSpark, mutta sitä pitää viilata ja terävöittää.

- DesignSpark on erinomainen yhteisö rakentelijoille, harrastelijoille ja opiskelijoille, mutta sitä on erittäin vaikea muuttaa rahaksi. Tähän pitää löytää keinot.

Ennen kaikkea kuva jakelijasta pitää monipuolistua. – Emme ole pelkkä komponenttien myyjä. Toisaalta ostajia ei pidä sekoittaa tarjoamalla vain uusia online-suunnittelutyökaluja, näitä tarjoaa jokainen. Tärkeintä on tarjota työkaluja, joiden taataan toimivan toimittajien komponenttien kanssa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
10hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template