JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Euroopan Unioni mätkäisi Googlelle ennätykselliset 4,3 miljardin euron sakot, koska Androidin määräävä asema rikkoo kilpailulainsäädäntöä. Google toki valittaa päätöksestä, mutta sillä voi olla todella suuria seurauksia. Google jopa vihjasi, että Androidista voi tulla maksullinen alusta.

Kiista liittyy tulkintaan siitä, rajoittaako Android kilpailua vai avaako se päinvastoin tietä uusille innovaatioille. Googlen pääjohtaja Sundar Pichain mukaan jo vuonna 2007 päätettiin tarjota Androidia laitevalmistajille ja operaattoreille ilmaiseksi.

Pichain mukaan Androidin kehittämiseen on investoitu miljardeja dollareita ja alusta tuottaa yhtiölle liikevaihtoa vain, jos Android-sovelluksia käytetään kilpailevien sovellusten sijaan. Samalla se tarkoittaa, että jotkut sovellukset on aina asennettu Android-alustalle, kuten Chrome-selain ja Google-haku.

Komission tutkimusten mukaan Google-hakua käytetään Androidilla 95 prosentissa laitteista, kun taas Windows-puhelimissa Google-haun osuus putoaa neljännekseen. Komission johtopäätökseen mukaan haun esiasennus tuo merkittäviä etuja Googlelle Androidissa.

Yhdysvalloissa EU:n päätöstä on pidetty osana kauppasotaa, joka liittyy presidentti Donald Trumpin päätöksiin tullimaksuista. Huolestuttavampaa on kuitenkin Sundar Pichain twiitissään viittaama mahdollisuus, että Androidista tulisi maksullinen alusta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template