JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uusissa autoissa on jo useimmiten suurikokoinen kosketusnäyttö, jolla ohjataan monia laitteita äänentoistojärjestelmästä ilmastointiin. Ruudun hipelöinti on kuitenkin riskitekijä liikenteessä ja sen tilalle ollaan tuomassa laitteiden ohjaamista eleiden avulla.

Microchip on tuonut tähän tarpeeseen uudet MGC3140-ohjaimet, jotka yhtiön ensimmäisinä 3D-eleohjauspiireinä on kvalifioitu käytettäväksi auto-olosuhteissa eli -40...+125 asteen lämpötilassa. Kyse on myös edullisesta ohjaimesta, joka avaa tietä eleohjauksen tuomiseen myös keskihintaluokan autoihin.

Ohjainpiiri mittaa kapasitanssia. Sen avulla voidaan ohjata viihdejärjestelmää, sisätilan valaistusta ja monia muita toimintoja. Mikäli auton takakontti aukeaa eleellä jalalla, voidaan tämäkin toiminto tehdä myös kädellä kojelaudan edessä.

3D-eleohjausjärjestelmä koostuu anturista ja ohjainpiiristä, joka viritetään aina kutakin toimintoa varten. Aiemmat eleohjausjärjestelmät ovat perustuneet infrapuna-antureihin tai ns. TOF- eli time-of-flight -piireihin, joissa liikkeitä tulkitaan kädestä takaisin ponnahtavan valon perusteella, mutta nämä toimivat huonosti kirkkaassa, suorassa auringonvalossa.

Kapasitanssi mittaava MGC3140-ohjain välttää nämä ongelmat ja tuottaa luotettavaa, tarkkaa tietoa eleistä, Microchip kehuu. Lisäksi anturi ja ohjain voidaan toteuttaa näyttöön hyvin pieneen tilaan, mikä ei aiheuta muutoksia auton sisätilojen suunnitteluun.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template