JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

GPS ja muut satelliittisignaalit ovat erittäin käteviä esimerkiksi laitteiden ja esineiden liikkeiden selvittämiseen, mutta kovin tarkkaan paikannukseen ne eivät vielä yllä. Ultralaajakaistainen UWB-radio sen sijaan pystyy lyhyillä kantamilla paikantamaan alle 10 sentin tarkkuudella.

Tällaisen ns. mikropaikantamisen markkinat ovat nopeasti kasvamassa miljardien dollarien arvoiseksi liiketoiminnaksi. Sitä käytetään kauppakeskusten sisätilapaikannuksessa, terveydenhuollossa, logistiikassa ja tietoturvaratkaisuissa.

UWB-paikannuspirejä kehittää irlantilainen Decawave. Esimerkiksi yrityksen DWM1000-piiri lähettää pulsseja ja takaisin heijastuneista signaaleista voidaan laskea vastaanottimen sijainti 10 sentin tarkkuudella. Moduuli on kooltaan 23 x 13 x 2,9 -millinen ja radio käyttää kuutta taajuuskaistaa 3,5-6,5 gigahertsin välillä.

Decawaven mukaan 15-20 DWM1000-moduulilla voidaan peittää 3000 neliömetrin teollisuushalli erittäin tarkasti. Vanha sokkeloinen toimistotila vaatisi yhden lähettimen reiua 20 neliötä kohti.

Decawave on nyt sopinut yhteistyöstä saksalaisen Nanotron Technologies GmbH:n kanssa seuraavan sukupolven mikropaikannuksen kehittämisestä. Decawave on lisensoinut Nanotronin SDS-TWR-tekniikan (symmetrical double-sided two-way ranging) käytettäväksi tulevissa tuotteissa. Tekniikka vakauttaa paikannuksen koko lämpötila- ja jännitealueella käytettävästä radiotekniikasta riippumatta, joten se sopii myös UWB-pohjaiseen mikropaikannukseen.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template