JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

GPS ja muut satelliittisignaalit ovat erittäin käteviä esimerkiksi laitteiden ja esineiden liikkeiden selvittämiseen, mutta kovin tarkkaan paikannukseen ne eivät vielä yllä. Ultralaajakaistainen UWB-radio sen sijaan pystyy lyhyillä kantamilla paikantamaan alle 10 sentin tarkkuudella.

Tällaisen ns. mikropaikantamisen markkinat ovat nopeasti kasvamassa miljardien dollarien arvoiseksi liiketoiminnaksi. Sitä käytetään kauppakeskusten sisätilapaikannuksessa, terveydenhuollossa, logistiikassa ja tietoturvaratkaisuissa.

UWB-paikannuspirejä kehittää irlantilainen Decawave. Esimerkiksi yrityksen DWM1000-piiri lähettää pulsseja ja takaisin heijastuneista signaaleista voidaan laskea vastaanottimen sijainti 10 sentin tarkkuudella. Moduuli on kooltaan 23 x 13 x 2,9 -millinen ja radio käyttää kuutta taajuuskaistaa 3,5-6,5 gigahertsin välillä.

Decawaven mukaan 15-20 DWM1000-moduulilla voidaan peittää 3000 neliömetrin teollisuushalli erittäin tarkasti. Vanha sokkeloinen toimistotila vaatisi yhden lähettimen reiua 20 neliötä kohti.

Decawave on nyt sopinut yhteistyöstä saksalaisen Nanotron Technologies GmbH:n kanssa seuraavan sukupolven mikropaikannuksen kehittämisestä. Decawave on lisensoinut Nanotronin SDS-TWR-tekniikan (symmetrical double-sided two-way ranging) käytettäväksi tulevissa tuotteissa. Tekniikka vakauttaa paikannuksen koko lämpötila- ja jännitealueella käytettävästä radiotekniikasta riippumatta, joten se sopii myös UWB-pohjaiseen mikropaikannukseen.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template