JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

GPS ja muut satelliittisignaalit ovat erittäin käteviä esimerkiksi laitteiden ja esineiden liikkeiden selvittämiseen, mutta kovin tarkkaan paikannukseen ne eivät vielä yllä. Ultralaajakaistainen UWB-radio sen sijaan pystyy lyhyillä kantamilla paikantamaan alle 10 sentin tarkkuudella.

Tällaisen ns. mikropaikantamisen markkinat ovat nopeasti kasvamassa miljardien dollarien arvoiseksi liiketoiminnaksi. Sitä käytetään kauppakeskusten sisätilapaikannuksessa, terveydenhuollossa, logistiikassa ja tietoturvaratkaisuissa.

UWB-paikannuspirejä kehittää irlantilainen Decawave. Esimerkiksi yrityksen DWM1000-piiri lähettää pulsseja ja takaisin heijastuneista signaaleista voidaan laskea vastaanottimen sijainti 10 sentin tarkkuudella. Moduuli on kooltaan 23 x 13 x 2,9 -millinen ja radio käyttää kuutta taajuuskaistaa 3,5-6,5 gigahertsin välillä.

Decawaven mukaan 15-20 DWM1000-moduulilla voidaan peittää 3000 neliömetrin teollisuushalli erittäin tarkasti. Vanha sokkeloinen toimistotila vaatisi yhden lähettimen reiua 20 neliötä kohti.

Decawave on nyt sopinut yhteistyöstä saksalaisen Nanotron Technologies GmbH:n kanssa seuraavan sukupolven mikropaikannuksen kehittämisestä. Decawave on lisensoinut Nanotronin SDS-TWR-tekniikan (symmetrical double-sided two-way ranging) käytettäväksi tulevissa tuotteissa. Tekniikka vakauttaa paikannuksen koko lämpötila- ja jännitealueella käytettävästä radiotekniikasta riippumatta, joten se sopii myös UWB-pohjaiseen mikropaikannukseen.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template