JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Texas Instruments on esitellyt uusia DLP-ohjaimia, joilla voidaan tuoda teollisuustasoinen nanoluokan tarkkuus myös edullisiin 3D-tulostimiin ja 3D-skannereihin. Tekniikka on käytännössä samaa, jota on käytetty mustesuihkutulostimien lukupäissä, televisioissa ja pikoprojektoreissa.

3D-tulostamisessa ja pikavalmistuksessa tulostettava kohde pitää kopioida joko valmiista mallitiedostosta tai skannauksesta. Skannerit ovat olleet erittäin kalliita ja hitaita. TI:n uudet piirit tekevät skannereista selvästi, jopa viisi kertaa nykyskannereita nopeampia.

DLPC347x-sarjan ohjaimet yhdistetään DLP Pico -mikropeileihin. Tarjolla on neljä eri mikropeiliä, joiden tarkkuus yltää 480p-taossta aina 1080p-tasolle. Näiden tarkkuus ja kytkentänopeus tuovat nanoluokan eli mikronien tarkkuuden sekä muotojen skannaukseen että niiden tulostamiseen.

3D-tulostamisen lisäksi tekniikkaa voidaan hyödyntää esimerkiksi hammaskuvantamisessa, 3D-mallinnuksessa ja robotiiikan 3D-konenäössä. Ohjaimien avulla TI tuo teollisuusluokan DLP4500- ja DLP9000-piirisarjojen tarkkuuden uusille markkinoille.

Texasin DLP-tekniikan käyttämisestä 3D-skannauksessa voi lukea lisää yhtiön verkkosivuilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template