JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

DRAM-piireistä on edelleen pulaa. Sen takia muistien hinnat nousevat. Suuremmat näytöt ja paremmat näytönohjaimet nostavat PC-laitteen keskihintaa tänä vuonna, Gartner arvioi.

Tällä on monia seurauksia. Perinteisten PC-tietokoneiden myyntimäärä jää tänä vuonna 195 miljoonaan. Samalla ns. ultrabookien myynti kasvaa hieman, mutta kokonaismarkkinat jää silti viime vuotta pienemmäksi. Kaikkiaan PC-tietokoneita myydään 260 miljoonaa kappaletta.

Matkapuhelimissa Gartner arvioi tämän vuoden myyntimääräksi 1867 miljoonaa kappaletta. Tämä on parikymmentä miljoonaa enemmän kuin viime vuonna, mutta käytännössä kännykkämarkkinakaan ei enää kasva. Valmistajat joutuvat nyt kaappaamaan markkinaosuuksia kilpailijoiltaan.

Gartnerin ennusteet povaavat tilanteen säilyvän samanlaisena myös tulevina vuosina. Ensi vuonna PC-koneita myytään 263 miljoonaa kappaletta ja seuraavana vuonna 262 miljoonaa. Matkapuhelimia myydään 1888 miljoonaa kappaletta ensi vuonna ja 1901 miljoona vuonna 2020.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template