JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

DRAM-piireistä on edelleen pulaa. Sen takia muistien hinnat nousevat. Suuremmat näytöt ja paremmat näytönohjaimet nostavat PC-laitteen keskihintaa tänä vuonna, Gartner arvioi.

Tällä on monia seurauksia. Perinteisten PC-tietokoneiden myyntimäärä jää tänä vuonna 195 miljoonaan. Samalla ns. ultrabookien myynti kasvaa hieman, mutta kokonaismarkkinat jää silti viime vuotta pienemmäksi. Kaikkiaan PC-tietokoneita myydään 260 miljoonaa kappaletta.

Matkapuhelimissa Gartner arvioi tämän vuoden myyntimääräksi 1867 miljoonaa kappaletta. Tämä on parikymmentä miljoonaa enemmän kuin viime vuonna, mutta käytännössä kännykkämarkkinakaan ei enää kasva. Valmistajat joutuvat nyt kaappaamaan markkinaosuuksia kilpailijoiltaan.

Gartnerin ennusteet povaavat tilanteen säilyvän samanlaisena myös tulevina vuosina. Ensi vuonna PC-koneita myytään 263 miljoonaa kappaletta ja seuraavana vuonna 262 miljoonaa. Matkapuhelimia myydään 1888 miljoonaa kappaletta ensi vuonna ja 1901 miljoona vuonna 2020.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template