JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomen Erillisverkot varautuu monikymmenkertaiseen viranomaisverkko VIRVEn kuormitukseen normaaliin verrattuna Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen aikaan. Lisäkapasiteetti varmistetaan keskeissä kohteissa siirrettävillä tukiasemilla.

VIRVEn liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvistin mukaan kapasiteettiä on lisätty kohteisiin, joissa huippuvieraat pitävät kokousta tai majoittuvat. - Kapasiteettia voidaan lisätä pysyvästi lisäämällä radioyksiköitä nykyisiin tukiasemiin tai tuomalla alueelle siirrettäviä Virve-tukiasemia, Vinkvist selventää.

Kasvava liikenne ja huippukokouksen luonne pakottavat Erillisverkot nostamaan omaa valmiuttaan muutenkin. – Valvomossa lisätään valmiutta. Lisäksi taustalla toimivat omien ja ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden asiantuntijoiden määrää lisätään.

Ensi viikon maanantaina Helsingissä järjestettävä suurvaltajohtajien tapaaminen nostaa myös turvallisuushenkilöstön määrää merkittävästi. Vinkvistin mukaan eri viranomaiset ilmoittavat itse määrät, joita tapahtuman takia tarvitsee lisätä.

- Virve-verkkoa saa käyttää vain ennakkoon kuvan hakeneet. USA:n tai Venäjän viranomaiset eivät ole hakeneet Virven käyttölupaa, Vinkvist sanoo.

Suurvaltojen turvallisuuspalvelut voivat toki tuoda omia verkkojaan Suomeen kokouksen ajaksi. Näiden verkkojen käyttöä hallinnoi Viestintävirasto.

Helsinki on ennenkin isännöinyt Yhdysvaltain ja Venäjän johtajien tapaamisia, muun muassa vuosina 1975, 1990 ja 1997. Tuolloin turvallisuusympäristö oli hyvin erilainen ja viranomaisyhteistyö on ottanut noista ajoista valtavia harppauksia.

- Vielä vuosituhannen vaihteeseen asti viranomaisilla oli jopa 50 erillistä, analogista verkkoa, eikä viranomaisten välinen toiminnan koordinointi ollut yhtä toimivaa kuin nykyään. Nykyinen yhteinen VIRVE-verkko mahdollistaa entistä sujuvamman yhteistoiminnan ja Suomesta onkin tullut edelläkävijä turvallisuustoimijoiden yhteistyössä, Jarmo Vinkvist päättää.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template