JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomen Erillisverkot varautuu monikymmenkertaiseen viranomaisverkko VIRVEn kuormitukseen normaaliin verrattuna Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen aikaan. Lisäkapasiteetti varmistetaan keskeissä kohteissa siirrettävillä tukiasemilla.

VIRVEn liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvistin mukaan kapasiteettiä on lisätty kohteisiin, joissa huippuvieraat pitävät kokousta tai majoittuvat. - Kapasiteettia voidaan lisätä pysyvästi lisäämällä radioyksiköitä nykyisiin tukiasemiin tai tuomalla alueelle siirrettäviä Virve-tukiasemia, Vinkvist selventää.

Kasvava liikenne ja huippukokouksen luonne pakottavat Erillisverkot nostamaan omaa valmiuttaan muutenkin. – Valvomossa lisätään valmiutta. Lisäksi taustalla toimivat omien ja ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden asiantuntijoiden määrää lisätään.

Ensi viikon maanantaina Helsingissä järjestettävä suurvaltajohtajien tapaaminen nostaa myös turvallisuushenkilöstön määrää merkittävästi. Vinkvistin mukaan eri viranomaiset ilmoittavat itse määrät, joita tapahtuman takia tarvitsee lisätä.

- Virve-verkkoa saa käyttää vain ennakkoon kuvan hakeneet. USA:n tai Venäjän viranomaiset eivät ole hakeneet Virven käyttölupaa, Vinkvist sanoo.

Suurvaltojen turvallisuuspalvelut voivat toki tuoda omia verkkojaan Suomeen kokouksen ajaksi. Näiden verkkojen käyttöä hallinnoi Viestintävirasto.

Helsinki on ennenkin isännöinyt Yhdysvaltain ja Venäjän johtajien tapaamisia, muun muassa vuosina 1975, 1990 ja 1997. Tuolloin turvallisuusympäristö oli hyvin erilainen ja viranomaisyhteistyö on ottanut noista ajoista valtavia harppauksia.

- Vielä vuosituhannen vaihteeseen asti viranomaisilla oli jopa 50 erillistä, analogista verkkoa, eikä viranomaisten välinen toiminnan koordinointi ollut yhtä toimivaa kuin nykyään. Nykyinen yhteinen VIRVE-verkko mahdollistaa entistä sujuvamman yhteistoiminnan ja Suomesta onkin tullut edelläkävijä turvallisuustoimijoiden yhteistyössä, Jarmo Vinkvist päättää.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template