JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Operaattorit lanseeraavat jo 5G-palveluja, mutta käytännössä kyse on edelleen kenttätesteissä olevista ratkaisuista päätelaitteiden puuttuessa. Englannin Bristolissa Blu Wireless demoaa mielenkiintoista 5G-laatuista yhteyttä millimetriaalloilla.

Kyse on heinäkuussa 2015 alkaneesta EU:n alaisesta 5G-Xhaul-projektin demosta, jossa Blue Wirelessin Typhoon-modeemia käytetään tuottamaan gigabittitasoinen laajakaistaverkko koko Bristolin alueelle. Modeei toimii yli 60 gigahertsin alueella.

Bristolin demossa lähettimiä on asennettu valotolppiin. Täten se muistuttaa totutukseltaan Nokian vetämää ja Spinversen koordinoimaa LuxTurrim5G-projektissa Espoon Kilossa. Bristolin projektissa ovat mukana esimerkiksi Huawei, Telefonica ja Bristolin yliopisto.

Typhoon-lähettimillä on Bristoliin historialliseen keskustaan luotu mes-tyyppinen verkko, jolla on testattu videoiden striimaamista kotitalouksiin. Bristol Is Open -projektissa Blu Wirelessin modeemi on asennettu jo yli 2000 valotolppaan, joten kyse on erittäin laajasta hankkeesta, jossa kaupunkiin tuodaan erittäin nopea langaton verkko.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template