JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) tutkittavaksi jätettiin viime vuonna yhteensä 1529 patenttihakemusta. Edellisenä vuonna patenttihakemuksia jätettiin 1368. Hakemusmäärät alkoivat nousta viime vuoden aikana. Suunta näyttäisi olevan sama tänä vuonnakin.

Eniten hakemuksia jätettiin rakennustekniikan alalla, kaikkiaan 145 hakemusta. Rakennustekniikan ala on ollut suosituin myös aikaisempia vuosina. 

Toiseksi eniten jätettiin hakemuksia mekaanisten erityiskoneiden alalle, 84 hakemusta. Ala käsittää muiden muassa maatalouden, elintarviketuotannon ja muoviteollisuuden koneet. Kolmanneksi eniten hakemuksia tuli mekaanisen käsittelyn alalle, 81 hakemusta. Ala käsittää tavaroiden käsittelyn lisäksi muiden muassa hissit ja nosturit.

Hakemusmäärältään merkittävästi kasvavia aloja ovat esimerkiksi AV-tekniikka (70 hakemusta), optiikka (32 hakemusta) ja puolijohteet (22 hakemusta).

Luvut sisältävät PRH:een jätetyt kansalliset hakemukset, joilla haetaan Suomessa voimaan tulevaa patenttia. Lista alakohtaisista hakemuksista löytyy PRH:n sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template