JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos haluaa kehittää pieniä sulautettuja laitteita, Linux-osaaminen on tällä hetkellä aivan välttämätön taito. Onneksi sen alkuun pääsee nyt helposti ja viihdyttävästi. Farnellin element 14 -yhteisössä on laadittu uusi webinaarisarja, jossa Linuxiin johdattelee Kersatti Sudo.

Sudo tietenkin viittaa Linuxin ohjelmaan, jossa komentoja suoritetaan pääkäyttäjänä. Kersanttina toimii puolestaan Ben Hack, joka on julkaissut joukon ”hakkerioppaita” element 14 -yhteisössä.

Kersantti Sudo opastaa Linuxin pariin suositun PocketBeagle-korttitietokoneen avulla. Tämä on yksi parhaista korttitietokoneista Linux-kehitykseen. Kortti perustuu Octavo Systemsin yhden gigahertsin nopeudella toimivaan ARM-pohjaiseen OSD3358-prosessoriin, siinä on 512 megabittiä DDR3-muistia, integroitu tehonhallinta sekä kaksi ohjelmoitavaa reaaliaikayksikköä.

USB-väyläisen kortin ohjelmointi onnistuu helposti. Analogisia sisääntuloja on kahdeksan ja digitaalisia I/O-liitäntöjä 44. Kortilla on suoraan microUSB-liitäntä sekä MicroSD-korttipaikka.

PocketBeaglea myydään Farnellin sivuilla sekä uudella kehittäjien forthings.io-sivustolla. Kortti maksaa yksittäin ostettuna 21,59 puntaa eli reilut 24 euroa.

Kersantti Sudo -webinaareihin pääset tästä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template