JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos haluaa kehittää pieniä sulautettuja laitteita, Linux-osaaminen on tällä hetkellä aivan välttämätön taito. Onneksi sen alkuun pääsee nyt helposti ja viihdyttävästi. Farnellin element 14 -yhteisössä on laadittu uusi webinaarisarja, jossa Linuxiin johdattelee Kersatti Sudo.

Sudo tietenkin viittaa Linuxin ohjelmaan, jossa komentoja suoritetaan pääkäyttäjänä. Kersanttina toimii puolestaan Ben Hack, joka on julkaissut joukon ”hakkerioppaita” element 14 -yhteisössä.

Kersantti Sudo opastaa Linuxin pariin suositun PocketBeagle-korttitietokoneen avulla. Tämä on yksi parhaista korttitietokoneista Linux-kehitykseen. Kortti perustuu Octavo Systemsin yhden gigahertsin nopeudella toimivaan ARM-pohjaiseen OSD3358-prosessoriin, siinä on 512 megabittiä DDR3-muistia, integroitu tehonhallinta sekä kaksi ohjelmoitavaa reaaliaikayksikköä.

USB-väyläisen kortin ohjelmointi onnistuu helposti. Analogisia sisääntuloja on kahdeksan ja digitaalisia I/O-liitäntöjä 44. Kortilla on suoraan microUSB-liitäntä sekä MicroSD-korttipaikka.

PocketBeaglea myydään Farnellin sivuilla sekä uudella kehittäjien forthings.io-sivustolla. Kortti maksaa yksittäin ostettuna 21,59 puntaa eli reilut 24 euroa.

Kersantti Sudo -webinaareihin pääset tästä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Uuden sukupolven majakkatekniikka

Kaikki eivät ole vielä kuulleetkaan Bluetooth-majakoista, mutta se muuttuu varsin pian. Sovelluskanta on jo laaja ja kattaa vähittäiskaupan, logistiikan, navigoinnin, autotekniikan ja kulutustekniikan sovellukset, ja lisää kehitetään kovaa vauhtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
 
 

ny template