JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Prosessorivalmistaja Intel kuluttaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen enemmän rahaa kuin neljä seuraavaksi suurinta investoijaa yhteensä. Silti sekin voi joutua suuriin ongelmiin, kuten edelleen päällä oleva suorittimien Spectre- ja Meltdown-haavoittuvuuksien julkitulo osoittaa.

IC Insightsin mukaan Intel kulutti viime vuonna tutkimukseen 13,1 miljardia dollaria eli 21,2 prosenttia liikevaihdostaan. Edellisvuodesta summa kasvoi kolme prosenttia. Vuonna 2000 Intelin t&k-panostukset olivat 16 prosenttia liikevaihdosta, joten summa kasvaa koko ajan sekä suhteellisesti että absoluuttisesti.

Qualcomm sijoittaa toiseksi eniten rahaa tutkimukseen, kuten on tehnyt jo vuodesta 2012 lähtien. Viime vuonna summa oli 3,45 miljardia dollaria, mikä on 4 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Qualcommia tällä hetkellä tiukasti hamuava Broadcom investoit tutkimukseen viime vuonna lähes saman verran rahaa eli 3,42 miljardia dollaria. Tässä luvussa on mukana myös NXP:n tutkimuspanostus, vaikka kauppaa ei vieläkään ole saatu lopullisesti vahvistettua.

Samsung tutki viime vuonna 3,41 miljardilla dollarilla, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Samsung tutkimusta voisi kutsua ”hyötysuhteeltaan” parhaaksi, sillä se nousi viime vuonna maailman suurimmaksi puolijohdevalmistajaksi. Iso osa yrityksen kasvusta tosin perustui muistipiirien hinnan nousuun.

Kaikkiaan puolijohdeyritykset kuluttivat viime vuonna tutkimukseen yhteensä 58,9 miljardia dollaria. 35,9 miljardia dollaria summasta tuli 10 suurimman yrityksen panostuksista.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Uuden sukupolven majakkatekniikka

Kaikki eivät ole vielä kuulleetkaan Bluetooth-majakoista, mutta se muuttuu varsin pian. Sovelluskanta on jo laaja ja kattaa vähittäiskaupan, logistiikan, navigoinnin, autotekniikan ja kulutustekniikan sovellukset, ja lisää kehitetään kovaa vauhtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
 
 

ny template