JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Prosessorivalmistaja Intel kuluttaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen enemmän rahaa kuin neljä seuraavaksi suurinta investoijaa yhteensä. Silti sekin voi joutua suuriin ongelmiin, kuten edelleen päällä oleva suorittimien Spectre- ja Meltdown-haavoittuvuuksien julkitulo osoittaa.

IC Insightsin mukaan Intel kulutti viime vuonna tutkimukseen 13,1 miljardia dollaria eli 21,2 prosenttia liikevaihdostaan. Edellisvuodesta summa kasvoi kolme prosenttia. Vuonna 2000 Intelin t&k-panostukset olivat 16 prosenttia liikevaihdosta, joten summa kasvaa koko ajan sekä suhteellisesti että absoluuttisesti.

Qualcomm sijoittaa toiseksi eniten rahaa tutkimukseen, kuten on tehnyt jo vuodesta 2012 lähtien. Viime vuonna summa oli 3,45 miljardia dollaria, mikä on 4 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Qualcommia tällä hetkellä tiukasti hamuava Broadcom investoit tutkimukseen viime vuonna lähes saman verran rahaa eli 3,42 miljardia dollaria. Tässä luvussa on mukana myös NXP:n tutkimuspanostus, vaikka kauppaa ei vieläkään ole saatu lopullisesti vahvistettua.

Samsung tutki viime vuonna 3,41 miljardilla dollarilla, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Samsung tutkimusta voisi kutsua ”hyötysuhteeltaan” parhaaksi, sillä se nousi viime vuonna maailman suurimmaksi puolijohdevalmistajaksi. Iso osa yrityksen kasvusta tosin perustui muistipiirien hinnan nousuun.

Kaikkiaan puolijohdeyritykset kuluttivat viime vuonna tutkimukseen yhteensä 58,9 miljardia dollaria. 35,9 miljardia dollaria summasta tuli 10 suurimman yrityksen panostuksista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template