JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen iOS-käyttöjärjestelmällä on paljon faneja, mutta uusin eli 11-versio on myös osoittautunut alustan historian ongelmallisimmaksi. Sovellukste kaatuvat, puhelin jumiutuu, akku kuluu ennen aikojaan. Nyt yksi entisistä iOS-koodaajista on kertonut, miksi iOS on hukkua bugeihinsa.

Reddit-sivustolla kehittäjä moittii sitä, että iOS:n ja iPhonen uusien ominaisuuksia kehittäminen on liikaa projektipäälliköiden vallassa. Uusille toiminnoille ja ominaisuuksille voidaan asettaa aggressiivisia aikatauluja.

Samaan aikaan Applen sisäinen bugien raportointijärjestelmä Radar määrittelee tiukasti, mihin kehittäjien pitää keskittyä. Kun aika kuluu nykyisten bugien korjaamiseen, aika ei riitä uusien toimintojen kehittämiseen. Sen takia niitä eksyy iOS:n uusiin versioihin ilman riittävää testausta.

Ironista on, että iOS-kehittäjät näyttävät kärsivän osin samasta taudista, mihin Symbian aikoinaan kaatui. Myös Symbianin toiminnallisuuden laajentaminen – esimerkiksi kosketusohjaukseen – oli hyvin vaativaa ja olisi vaatinut paljon enemmän testausta. Tämä testaaminen ei sopinut Nokian tiukkaan laitelanseerausten aikatauluun. Tuloksena oli yhä tyytymättömämpiä Nokia-käyttäjiä.

Apple on itse oivaltanut ongelman ja kertonut, että jatkossa uusien toimintojen tuomista iOS-alustalle hidastetaan, jotta alusta voisi olla nykyistä vakaampi ja tietoturvallisempi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template