JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen iOS-käyttöjärjestelmällä on paljon faneja, mutta uusin eli 11-versio on myös osoittautunut alustan historian ongelmallisimmaksi. Sovellukste kaatuvat, puhelin jumiutuu, akku kuluu ennen aikojaan. Nyt yksi entisistä iOS-koodaajista on kertonut, miksi iOS on hukkua bugeihinsa.

Reddit-sivustolla kehittäjä moittii sitä, että iOS:n ja iPhonen uusien ominaisuuksia kehittäminen on liikaa projektipäälliköiden vallassa. Uusille toiminnoille ja ominaisuuksille voidaan asettaa aggressiivisia aikatauluja.

Samaan aikaan Applen sisäinen bugien raportointijärjestelmä Radar määrittelee tiukasti, mihin kehittäjien pitää keskittyä. Kun aika kuluu nykyisten bugien korjaamiseen, aika ei riitä uusien toimintojen kehittämiseen. Sen takia niitä eksyy iOS:n uusiin versioihin ilman riittävää testausta.

Ironista on, että iOS-kehittäjät näyttävät kärsivän osin samasta taudista, mihin Symbian aikoinaan kaatui. Myös Symbianin toiminnallisuuden laajentaminen – esimerkiksi kosketusohjaukseen – oli hyvin vaativaa ja olisi vaatinut paljon enemmän testausta. Tämä testaaminen ei sopinut Nokian tiukkaan laitelanseerausten aikatauluun. Tuloksena oli yhä tyytymättömämpiä Nokia-käyttäjiä.

Apple on itse oivaltanut ongelman ja kertonut, että jatkossa uusien toimintojen tuomista iOS-alustalle hidastetaan, jotta alusta voisi olla nykyistä vakaampi ja tietoturvallisempi.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template