JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen iOS-käyttöjärjestelmällä on paljon faneja, mutta uusin eli 11-versio on myös osoittautunut alustan historian ongelmallisimmaksi. Sovellukste kaatuvat, puhelin jumiutuu, akku kuluu ennen aikojaan. Nyt yksi entisistä iOS-koodaajista on kertonut, miksi iOS on hukkua bugeihinsa.

Reddit-sivustolla kehittäjä moittii sitä, että iOS:n ja iPhonen uusien ominaisuuksia kehittäminen on liikaa projektipäälliköiden vallassa. Uusille toiminnoille ja ominaisuuksille voidaan asettaa aggressiivisia aikatauluja.

Samaan aikaan Applen sisäinen bugien raportointijärjestelmä Radar määrittelee tiukasti, mihin kehittäjien pitää keskittyä. Kun aika kuluu nykyisten bugien korjaamiseen, aika ei riitä uusien toimintojen kehittämiseen. Sen takia niitä eksyy iOS:n uusiin versioihin ilman riittävää testausta.

Ironista on, että iOS-kehittäjät näyttävät kärsivän osin samasta taudista, mihin Symbian aikoinaan kaatui. Myös Symbianin toiminnallisuuden laajentaminen – esimerkiksi kosketusohjaukseen – oli hyvin vaativaa ja olisi vaatinut paljon enemmän testausta. Tämä testaaminen ei sopinut Nokian tiukkaan laitelanseerausten aikatauluun. Tuloksena oli yhä tyytymättömämpiä Nokia-käyttäjiä.

Apple on itse oivaltanut ongelman ja kertonut, että jatkossa uusien toimintojen tuomista iOS-alustalle hidastetaan, jotta alusta voisi olla nykyistä vakaampi ja tietoturvallisempi.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template