JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen iOS-käyttöjärjestelmällä on paljon faneja, mutta uusin eli 11-versio on myös osoittautunut alustan historian ongelmallisimmaksi. Sovellukste kaatuvat, puhelin jumiutuu, akku kuluu ennen aikojaan. Nyt yksi entisistä iOS-koodaajista on kertonut, miksi iOS on hukkua bugeihinsa.

Reddit-sivustolla kehittäjä moittii sitä, että iOS:n ja iPhonen uusien ominaisuuksia kehittäminen on liikaa projektipäälliköiden vallassa. Uusille toiminnoille ja ominaisuuksille voidaan asettaa aggressiivisia aikatauluja.

Samaan aikaan Applen sisäinen bugien raportointijärjestelmä Radar määrittelee tiukasti, mihin kehittäjien pitää keskittyä. Kun aika kuluu nykyisten bugien korjaamiseen, aika ei riitä uusien toimintojen kehittämiseen. Sen takia niitä eksyy iOS:n uusiin versioihin ilman riittävää testausta.

Ironista on, että iOS-kehittäjät näyttävät kärsivän osin samasta taudista, mihin Symbian aikoinaan kaatui. Myös Symbianin toiminnallisuuden laajentaminen – esimerkiksi kosketusohjaukseen – oli hyvin vaativaa ja olisi vaatinut paljon enemmän testausta. Tämä testaaminen ei sopinut Nokian tiukkaan laitelanseerausten aikatauluun. Tuloksena oli yhä tyytymättömämpiä Nokia-käyttäjiä.

Apple on itse oivaltanut ongelman ja kertonut, että jatkossa uusien toimintojen tuomista iOS-alustalle hidastetaan, jotta alusta voisi olla nykyistä vakaampi ja tietoturvallisempi.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Uuden sukupolven majakkatekniikka

Kaikki eivät ole vielä kuulleetkaan Bluetooth-majakoista, mutta se muuttuu varsin pian. Sovelluskanta on jo laaja ja kattaa vähittäiskaupan, logistiikan, navigoinnin, autotekniikan ja kulutustekniikan sovellukset, ja lisää kehitetään kovaa vauhtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
 
 

ny template