JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Langaton lataaminen löi monen mielestä lopullisesti läpi viime vuonna, kun Applekin toi tekniikan omiin iPhone-puhelimiinsa. Ensi vuonna markkinoille tuodaan jo miljardi laitetta, joilla langaton lataaminen onnistuu, arvioi tutkimuslaitos IHS.

IHS:n mukaan langattomasti lataavia laitteita myytiin viime vuonna 500 miljoonaa. Määrä on 40 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna. Matkapuhelimet olivat suurin yksittäinen tuoteryhmä, jonka kasvu alkoi oikeastaan Samsungin Galaxy S8:n markkinoilletulosta huhtikuussa 2017.

Langattomasti voidaan toki ladata paljon muitakin laitteita kuin vain älypuhelimista. Puettavista laitteista Applen Watch-älykello on IHS:n mukaan myydyin puettava langattomasti ladattava laite. Kodin laitteista sähköhammasharja on selvästi suosituin ja niitä myydäänkin yli sata miljoonaa vuoteen 2026 mennessä, IHS arvioi.

IHS:n mukaan langattoman lataamisen yleistymistä hidasti pitkään usean kilpailevan standardin taisto. Vuoden 2017 alkupuolella Qi-standardi valtasi markkinat ja sen aseman uskotaan nyt edelleen vahvistuvan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template