JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HTC myy valtaosan suunnittelijoistaan ja IP-oikeuksistaan Googlelle 1,1 miljardilla dollarilla. Kauppasummalla HTC pystyy kehittämään vielä yhden lippulaivapuhelimen, mutta kovin pitkää saattohoitoa taiwanilaisvalmistajalle ei uskalla luvata.

HTC:n ongelma on ollut sama kuin monella muullakin valmistajalla. Älypuhelimilla ei ole onnistuttu tekemään rahaa, vaikka laitteissa ei teknisesti ole mitään vikaa ollutkaan. Itse asiassa HTC on välillä onnistunut jopa yllättämään omilla innovaatioillaan.

HTC:n pääjohtaja Cher Wang hehkuttaa, miten HTC jatkaa brändinä ja työstää seuraavaa lippulaivamallia aiemmin tänä vuonna esitellyt U11-mallin jatkoksi. Työ seuraavan mallin parissa on jatkunut jo pitkään, eikä projektia olisi ollut mitään järkeä lopettaa ennen aikojaan.

Wangin mukaan uusi HTC "virtaviivaistaa" tuotelinjaansa ja tehostaa toimintaansa. Ensimmäinen viittaa heikosti kannattavien mallien leikkaamiseen pois valikoimasta - niitä on monia - ja toinen siihen, että palkkakulut pienenevät.

Analyytikot kuitenkin muistuttavat, että Google rekrytoi lähinnä omien Pixel-malliensa suunnittelussa mukana olleet. Näin kauppa voidaan nähdä Googlen keinona varmistaa Pixelien jatkuvuus. Google ei ryhdy sen laajemmin valmistamaan omia älypuhelimia, missä sen tulokset ovat muutenkin olleet vaatimattomia.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Digitalisointi etenee tehomuuntimiin

Monimutkaisen ja tehosyöpön tietotekniikan energiatehokkuutta pitää vielä parantaa, jotta asiakkaiden vaatimukset järjestelmien kustannustehokkuudesta ja ympäristövaikutuksista voidaan täyttää. Digitaalisesti toimivat tehomuuntimet ovat tärkeä osa näitä ratkaisuja.

Lue lisää...
 
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
ETN_fi Teollisuus 4.0! Lopulta kaikki anturidata menee pilveen. https://t.co/9kYbKv9RPK … @SICK_Oy @Teknologiamessu
ETN_fi .@Teknologia17 ylsi ennätyslukuihin, mutta mietittävääkin on. https://t.co/solqTGVWEB
 
 

ny template