JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HTC myy valtaosan suunnittelijoistaan ja IP-oikeuksistaan Googlelle 1,1 miljardilla dollarilla. Kauppasummalla HTC pystyy kehittämään vielä yhden lippulaivapuhelimen, mutta kovin pitkää saattohoitoa taiwanilaisvalmistajalle ei uskalla luvata.

HTC:n ongelma on ollut sama kuin monella muullakin valmistajalla. Älypuhelimilla ei ole onnistuttu tekemään rahaa, vaikka laitteissa ei teknisesti ole mitään vikaa ollutkaan. Itse asiassa HTC on välillä onnistunut jopa yllättämään omilla innovaatioillaan.

HTC:n pääjohtaja Cher Wang hehkuttaa, miten HTC jatkaa brändinä ja työstää seuraavaa lippulaivamallia aiemmin tänä vuonna esitellyt U11-mallin jatkoksi. Työ seuraavan mallin parissa on jatkunut jo pitkään, eikä projektia olisi ollut mitään järkeä lopettaa ennen aikojaan.

Wangin mukaan uusi HTC "virtaviivaistaa" tuotelinjaansa ja tehostaa toimintaansa. Ensimmäinen viittaa heikosti kannattavien mallien leikkaamiseen pois valikoimasta - niitä on monia - ja toinen siihen, että palkkakulut pienenevät.

Analyytikot kuitenkin muistuttavat, että Google rekrytoi lähinnä omien Pixel-malliensa suunnittelussa mukana olleet. Näin kauppa voidaan nähdä Googlen keinona varmistaa Pixelien jatkuvuus. Google ei ryhdy sen laajemmin valmistamaan omia älypuhelimia, missä sen tulokset ovat muutenkin olleet vaatimattomia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
 
 

ny template