JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen Huawei on onnistunut Euroopassa erinomaisesti ja Suomessa erityisesti. Huippuhyvin myyvää lippulaivaa ei ole, mutta laaja valikoima edullisia ja keskihintaisia löytyy. Nyt samoille apajille pyrkivät Sony ja Samsung.

Tämä näkyy jo markkinoilla, sanoo tutkimuslaitos Kantar. Touko-heinäkuussa Android-puhelimien markkinaosuus kasvoi Euroopassa 2,8 prosenttiyksikköä ja nopein nousija oli nimenomaan Sony.

Sony teki vuonna 2015 muutoksen strategiassaan ja yritti parantaa tulostaan panostamalla premium-laitteisiin. Kantarin mukaan yritys epäonnistui. Laitteet olivat alitehoisia ja väärin asemoituja markkinoilla. Nyt strategia on käännetty keskihintaluokkaan ja tulokset ovat parempia.

Kesällä Huawein markkinaosuus putosi jo Espanjassa ja Iso-Britanniassa. Toisilla markkinoilla, kuten Sakassa ja Italiassa, kasvu jatkui. Tämän ansiosta Huawei kasvatti vuoden aikana markkinaosuutensa Euroopassa 14,6 prosenttiin.

Muutoin tilanne on aika lailla ennallaan. Applen iPhonen hallussa on noin kolmannes markkinoista USA:ssa ja Japanissa, ja alle viidennes Kiinassa ja Euroopassa. Muut myytävät laitteet ovat Androidia. Windows on lähestulkoon kadonnut kaikilta markkinoilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Kelluvat mittauskanavat avainasemassa

Modernit puolijohteet mahdollistavat aikaisemmin saavuttamattomissa olleet hyötysuhteet ja tehotiheydet. Samanaikaisesti ne asettavat tehoelektroniikan kehittämisessä käytettäville testaus- ja mittauslaitteille suurempia vaatimuksia. Kelluvilla mittauskanavilla varustetut oskilloskoopit ovat ihanteellisia mittauslaitteita, jotka tarjoavat laajan kirjon laboratoriotason oskilloskoopin analysointimahdollisuuksia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
 
 

ny template