JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Applen toissailtainen iPhone X -demo sai paljon julkisuutta siitä, että uusi kasvontunnistukseen perustuva Face ID-tekniikka ei toiminut demossa ensimmäisellä kerralla. Applen selvitysten mukaan tekniikka ei pettänyt, vaan toimi niin kuin sen pitikin toimia.

Ilmeisesti joku tai jotkut olivat käyneet vilkuilemassa demossa käytettävää iPhone X:ää Steve Jobs -teatterin lavalla ennen esityksen alkua. Kun laite yritetään käynnistää "väärillä" kasvoilla liian monta kertaa, se vaatii PIN-koodin turvallisuussyistä.

Tekniikka siis toimi täysin oikein. Mutta onko Face ID -tekniikassa jotain, mitä Apple ei ole ottanut huomioon? Meneekö puhelin lukkoon illanvietoissa, kun uteliaat käyvät sitä pällistelemässä. Laitehan osaa katsoa kasvoja myös pimeässä.

Samalla Face ID ilmeisesti poistaa poliisin ongelmat avata rikollisten ja terroristien puhelimia. Riittää kun roiston naamataulua vilauttaa puhelimelle ja salaisuudet aukeavat?

Mikäli vitsit unohdetaan, Face ID ja sen mahdollistava TrueDepth-kuvantamistekniikka on oikeasti iPhone X -laitteen mullistavin tekninen uudistus. Kahdesta kamerasta, antureista, mikrofonista ja kaiuttimesta koostuvaa yhdistelmää voidaan hyödyntää moneen muuhunkin kuin käyttäjän tunnistamiseen.

Applen tiistaina esittelemät animojit eli animoidut emojit ovat vain yksi kevyt esimerkki tekniikan mahdollisuuksista.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template