JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple julkistaa uusia tuotteita huomenna illalla Suomen aikaa ja joukossa on uusi iPhone-älypuhelin, tiettävästi mallimerkinnältään X. Verkkoon livahtaneiden tietojen mukaan iPhone X:ssä on kuusiytiminen A11-fuusioprosessori.

Edellisissä malleissa eli iPhone 7:ssa ja 7 Plussassa prosessorimalli oli A10. Siinä oli kaksi suuremmalla kellotaajuudella operoivaa tehoydintä sekä kaksi hitaampaa, mutta selvästi vähemmän tehoa kuluttavaa ydintä.

A11 lisää nopeampien prosessorien lukumäärän neljään. Esimerkiksi iPad Pro -tabletissa prosessorikonfiguraatio on 3+3, minkä perusteella uusi iPhone olisi tehokkaampi laite omalla 4+2 -mallillaan.

Applen sisältä vuotaneiden tietojen mukaan huomenna esitellään myös edullisempi versio uudesta puhelimesta. Sen mallimerkintä olisi iPhone 8. Huomenna illalla tämä kaikki selviää.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Lennokeiden liittimiltä vaaditaan enemmän

Miehittämättömät laitteet ja järjestelmät ovat tunkeutumassa lähes kaikille elämänalueille. Samalla ne asettavat aivan uudenlaisia haasteita liitäntätekniikoille.

Lue lisää...
 
 

ny template