JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

5G-verkkojen datanopeus ja latentti vaativat nykyistä enemmän myös päätelaitteilta. Belgialaisessa mikroelektroniikan tutkimuskeskus IMECissä on kehitetty AD-muunnin, joka ehtii 5G-datan mukaan.

IMEC esitteli muunnintaan omassa teknologiafoorumissaan Singaporessa. Kyse on 16 nanometrin prosessissa valmistetusta CMOS-piiristä, joka näytteistää signaalia 300 meganäytteen nopeudella sekunnissa.

Muunnin on kooltaan 350 x 325 mikronia. Sen tehonkulutus on maksimiteholla 300 mikrowattia. Signaali-kohinasuhteeksi ilmoitetaan 70,2 dB 204 meganäytteen nopeudella.

IMEC esitteli samalla toisenkin tärkeän 5G-komponentin. Tuleviin 5G-tukiasemiin on valmis antennin radioetupää, joka toimii yli 60 gigahertsin alueella.

Piiri tukee 8 keilan muodostusta. Integroitu lähetinvastaanotin mahdollistaa antennin jakamiseen lähetykseen ja vastaanottoon. Piiri on kooltaan 9,6 neliömilliä ja kuluttaa vastaanotossa 231 milliwattia ja lähettäessä 508 milliwattia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template