JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

 Jo vuosia on ennustettu 8-bittisten mikro-ohjaimien kuolevan pois markkinoilta, mutta kyse on sitkeästä lajista. Monessa sovelluksessa, jossa tarvtaan vain vähän logiikkaa mahdollisimman halvalla, 8bittinen puolustaa yhä paikkaansa. Ja uusiakin ohjaimia markkinoille yhä tuodaan.

STMicroelectronicsin STM8S-sarja on hyvä esimerkki. Kyse on yleiskäyttöinen mikro-ohjain, joka maksaa volyymeissä vain 20 senttiä kappale. Silti piirin ominaisuudet yllättävät.

ST:n uutuudella on - toisin kuin monella 8-bittisellä - I2C-, UART- ja SPI-liitännät. Flash-muistia on 8 kilotavua, mikä 8-bittisten joukossa on suhteellisen paljon. RAM-muistia on kilotavun verran ja sirulle on integroitu 3-kanavainen 10-bittinen AD-muunnin.

Mikäli suunnittelu kaipaa 8-bittistä, lisätietoja löytyy ST:n sivuilta.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Lennokeiden liittimiltä vaaditaan enemmän

Miehittämättömät laitteet ja järjestelmät ovat tunkeutumassa lähes kaikille elämänalueille. Samalla ne asettavat aivan uudenlaisia haasteita liitäntätekniikoille.

Lue lisää...
 
 

ny template