JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Monissa sovelluksissa käytetään magneettiantureita liuku- ja pyörökytkimistä asennon määrittämiseen. Usein tähän on käytetty Hall-antureita. Silicon Labs sanoo nyt tuovansa markkinoille 2000-luvun vaatimuksiin kehitetyn Hall-magneettianturien sarjan.

Uutuusperhe on nimeltään Si72xx. Aiemmin tarjolla olleisiin ratkaisuihin verrattuna anturit ovat tarkimpia, herkimpiä, energiatehokkaimpia, määritykseltään joustavimpia, ja niihin on valmiiksi rakennettu peukaloinnin valvonta ja lämpötilan aistiminen.

Si71xx-sarjan anturit kestävät kovia olosuhteita. Ne on AEC-Q100-kvalifioitu autoelektroniikkaan varten. Ne kuluttavat yhtä vähän virtaa kuin Reed-kytkimet, ovat luotettavia kuin vanhat Hall-anturit, mutta tuovat mukaan paremman herkkyyden ja ohjelmoitavuuden.

SiLabsin mukaan Si72xx-sarjan anturit näytteistävät 5 hertsin taajuudella vain 400 nanoampeerin virralla. Sleep-tilassa virrantarve putoaa alle sataan nanoampeeriin, joten pienellä paristolla tällainen anturi toimii jopa vuosikymmenen.

Anturit konfiguroidaan ja niitä ohjataan standardin I2C-liitännän yli. Tämäkin pienentää virrankulutusta asennon mittauksessa. Si72xx-perheessä on kolme jäsentä. Lisätietoa niistä kaikista löytyy yhtiön verkkosivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Kelluvat mittauskanavat avainasemassa

Modernit puolijohteet mahdollistavat aikaisemmin saavuttamattomissa olleet hyötysuhteet ja tehotiheydet. Samanaikaisesti ne asettavat tehoelektroniikan kehittämisessä käytettäville testaus- ja mittauslaitteille suurempia vaatimuksia. Kelluvilla mittauskanavilla varustetut oskilloskoopit ovat ihanteellisia mittauslaitteita, jotka tarjoavat laajan kirjon laboratoriotason oskilloskoopin analysointimahdollisuuksia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
 
 

ny template