JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Monissa sovelluksissa käytetään magneettiantureita liuku- ja pyörökytkimistä asennon määrittämiseen. Usein tähän on käytetty Hall-antureita. Silicon Labs sanoo nyt tuovansa markkinoille 2000-luvun vaatimuksiin kehitetyn Hall-magneettianturien sarjan.

Uutuusperhe on nimeltään Si72xx. Aiemmin tarjolla olleisiin ratkaisuihin verrattuna anturit ovat tarkimpia, herkimpiä, energiatehokkaimpia, määritykseltään joustavimpia, ja niihin on valmiiksi rakennettu peukaloinnin valvonta ja lämpötilan aistiminen.

Si71xx-sarjan anturit kestävät kovia olosuhteita. Ne on AEC-Q100-kvalifioitu autoelektroniikkaan varten. Ne kuluttavat yhtä vähän virtaa kuin Reed-kytkimet, ovat luotettavia kuin vanhat Hall-anturit, mutta tuovat mukaan paremman herkkyyden ja ohjelmoitavuuden.

SiLabsin mukaan Si72xx-sarjan anturit näytteistävät 5 hertsin taajuudella vain 400 nanoampeerin virralla. Sleep-tilassa virrantarve putoaa alle sataan nanoampeeriin, joten pienellä paristolla tällainen anturi toimii jopa vuosikymmenen.

Anturit konfiguroidaan ja niitä ohjataan standardin I2C-liitännän yli. Tämäkin pienentää virrankulutusta asennon mittauksessa. Si72xx-perheessä on kolme jäsentä. Lisätietoa niistä kaikista löytyy yhtiön verkkosivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template