JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Purism tunnetaan linux-kannettavia kehittävänä ja valmistavana yrityksenä. Nyt yritys tekee ison hyppäyksen mobiilimaailmaan. Se työstää Librem5-älypuhelinta, jota voidaan ajaa lähes millä tahansa linux-käyttöjärjestelmällä. Lisäksi se salaa kaiken mahdollisen dataliikenteensä puheluita myöten.

Projektiaan Purism on tehnyt jo puolentoista vuoden ajan avoimen koodin salausratkaisuja kehittävän Matrixin kanssa. Ideana on, että tulevan älypuhelimen VoIP-puhelut ja kaikki viestiliikenne on salattu päästä-päähän.

Purismin mukaan Librem5 on vastaus monien Android- ja iOS-käyttäjien huoleen siitä, että wifi-yhteydet, sovellukset ja paikannuksen käyttö paljastavat liikaa henkilökohtaisia tietoja sellaisille, joille ne eivät kuulu.

Jotta huipputurvallinen linux-älypuhelin toteutuu, kampanjan pitää kerätä puolitoista miljoonaa dollaria. Kun jäljellä on puolitoista kuukautta, rahaa on kerätty parisataatuhatta dollaria eli reilut 13 prosenttia tavoitteesta.

Laite maksaa kampanjan aikana 599 dollaria eli kyse on premium-luokan puhelimesta. Siihen on valmiiksi asennettu PureOS, mutta sen sijaan voi asentaa useimmat GNU/Linux-käyttöjärjestelmät. Laite toimii kaikissa mobiiliverkoissa LTE:tä myöten.

Suurimmiksi myyntivalteiksi on nimetty se, ettei laitteessa ajeta Androidia eikä iOS:ää. Lisätietoja kampanjasivuilta.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Lennokeiden liittimiltä vaaditaan enemmän

Miehittämättömät laitteet ja järjestelmät ovat tunkeutumassa lähes kaikille elämänalueille. Samalla ne asettavat aivan uudenlaisia haasteita liitäntätekniikoille.

Lue lisää...
 
 

ny template