JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ranskalaisen Leti-tutkimuskeskuksen johtamassa eurooppalaisessa PiezoMAT-projektissa on kehitetty ennen näkemättömän tarkka sormenjälkianturi. Uusi laite erottelee sormenpäätä resoluutiolla, joka erottelee tuhat pistettä tuumalla.

Tutkijoiden mukaan anturi perustuu pietsosähköisten sinkkioksidi-nanolankojen kasvattamiseen piille. Tekniikalla päästään tulevaisuudessa merkittävästi yli tuhannen dpi:n tarkkuuteen, mutta jo nyt saavutettu resoluutio ylittää kaksinkertaisesti Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:n sormenjälkivaatimukset.

Eurooppalaisista yrityksistä, yliopistoista ja tutkimuslaitoksista koostunut tutkimushanke onnistui demonstroimaan anturipiirin, jolla on 250 pikseliä. Lisäksi demonstraattorissa oli signaalin keräämiseen ja prosessointiin vaadittava elektroniikka. Demossa päätehtävä oli todistaa nanojohtojen toimiminen tunnistuksessa.

PIezoMAT-projekti kesti 3,5 vuotta ja sen budjetti oli 2,9 miljoonaa euroa. Hankkeessa olivat mukana ranskalainen Leti, saksalainen Fraunhofer-instituutti, Unkarin tiedeakatemia, Leipzigin yliopisto, Kaunasin tekninen korkeakoulu Liettuasta, Specific Polymers Ranskasta, Tyndall National Institute Irlannista sekä pariisilainen OT-Morpho.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Kelluvat mittauskanavat avainasemassa

Modernit puolijohteet mahdollistavat aikaisemmin saavuttamattomissa olleet hyötysuhteet ja tehotiheydet. Samanaikaisesti ne asettavat tehoelektroniikan kehittämisessä käytettäville testaus- ja mittauslaitteille suurempia vaatimuksia. Kelluvilla mittauskanavilla varustetut oskilloskoopit ovat ihanteellisia mittauslaitteita, jotka tarjoavat laajan kirjon laboratoriotason oskilloskoopin analysointimahdollisuuksia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
 
 

ny template